Életrajz

Home / Életrajz

Életrajz

2016 januárjában Veres-Kovács Petra Singin peace című dala bekerült az Mtv Dal Eurovíziós előválogató műsorába. Az akusztikus versenyben én is játszhattam, felvételt készíthettem Petráékkal közösen a Magyar Rádió hangstúdiójában.

2105 április egy régi vágy teljesült! Ferenczi Györgyel muzsikálhattam, és beszélgethettem a születésnapi aulás koncertünkön!

2014 decemberében a HAVASI Symphonic Aréna Show-ban, aminek sztárvendége  a Grammy-díjas Lebo M, Korán(afrikai hárfa) zenélhettem kb. 50 000 embernek 100 zenészkollégával egyetemben. Gigantikus élmény volt.

2014 május 8.-án a veszprémi Hangvillában Matt Albert Grammy díjas énekes, valamint zenekara a Cello Street vendégei voltunk! Fergeteges volt!

 

 

 

2013 április 16-án A Veszprémi Egyetem aulájában egy újabb csodás élményben volt részünk! Zenekarunkkal a Cosmos Trio-val, egy közös koncertet adtunk Sebestyén Mártával! (Ami a titkos második születésnapunk is volt egyben.) Azt hiszem nem kell ecsetelnem, hogy mekkora élmény egy ikon-nal együtt muzsikálni!

 

2012. október 13-án bemutatták a Vígszínházban, Bertolt Brecht Jóembert keresünk zenés színművét. Abban a megtiszteltetésben részesültem, Hogy együtt dolgozhattam Eszenyi Enikővel, és a remek Vígszínház csapattal.  A darab jó pár zenéjét én játszhattam.

Soós Arnold különleges hangszerei

 

2012 Augusztus 8-án  abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy elfogadta meghívásomat Horváth Kornél ütőhangszeres-művész  és Lantos Zoltán hegedűművész! Drums&Strings néven futott az este, és csodálatos magasságokba emelt ez a két remek ember!     Sokféle stílusban, és formációban jól érzem magam. Legszívesebben a világzenei műfajban tevékenykedem, bármilyen stílussal is keveredjen. Egyénileg, és társakkal is zenélek, a dobshow-tól a pszichedelikus jazz-rockig. A szájharmonika is kedvelt hangszerem, amit Szabó Tamástól (Palermo Boogie Gang , Spoo-Dee-O-Dee) tanulhattam. Ütőhangszereken Szendi Gábort a mesteremnek nevezhetem, hozzá járok a mai napig is fejlődni. Volt alkalmam workshopokon is tanulni a Dely családtól, valamint Fernando Paivatól, Balogh Gyuritól. Életem egyik meghatározó élménye volt, amikor a Kiscelli Múzeumbéli Jeszenszky István koncerten együtt zenélhettem Shangó Dely, Dely Dávid testvérpárral. 2008 nyarán egy kemény megmérettetésen vehettem részt a Mondala zenekar jóvoltából! A márciusi elődöntő I. díját követően a Mondala megnyerte az Intereuroshow által július 30-án Budapesten szervezett Pop-Rock Géniusz tehetségkutató versenyfődíját világzene kategóriában. A kegyes sors jóvoltából ismét teljesült egy régi vágyam! 2011 04. 14.-én a veszprémi Pannon Egyetem  zenei csemegék rendezvényére  elfogadta meghívásunkat Horváth Kornél ütőhangszeres művész! Köszönet mindenkinek! Csodálatos nap volt! A műsor első felében Kövi Arthur Bálinttal, és Franczia Danival muzsikáltunk, majd Horváth Kornél kápráztatott el bennünket. A fináléban mind a négyen örömzenéltünk! A Cosmos trio áprilisi koncertjéről kis ízelítő! Kora live by Cosmos trio   Azt hiszem az improvizatív világzene a kedvenc műfajom! Természetesen itt előkerülnek az eddig ismertetett hangszerek, de dinamikusabb társaiké a főszerep: conga, bongo, beszélődob, djembe, cajon, udu, ceglédikanna, darbuka, vizitök, balafon, tabla, def, szájharmónika, gatodrum, fujara, kaval, csörgők, shakerek, effektek és egyéb zajkeltő eszközök.

A múlt meséje

Sóos Arnold meditácós zeneHol volt, hol nem volt, volt egyszer egy gyerek. Nem érdekelte a zene meg a művészet, de szeretett például motorozni… Aztán, amikor már sok csontja eltörött, és serdült is, na meg a világ dolgai is foglalkoztatták, keresgélni kezdett. Mindenfélét kipróbált, de csak nem találta a helyét. Már a bajsza erősödött, amikor a zenészhaverok elkezdték bulikba, fesztiválokra hívogatni. Hű, de tetszett! Csak ámult-bámult, levegő után kapkodott. Igen ám, de nézni nem olyan jó, mint csinálni. Gondolt egyet, huszonévesen vett egy szájharmonika-készletet, mert persze zenei előképzettsége nem volt. Szívta-fújta, ahogy a csövön kifért és közben azt gondolta, hogy a színpadról könnyebb a lányokhoz közelebb kerülni (amiről persze később kiderült, hogy tévedés). Aztán jött egy zenekar. Beindult a Rithm&Blues, na meg a szembesülés a hiányosságokkal. Szerencsére egy jóbarát, aki őszinte volt, szólt és segített. És jött egy mester is, akinél a fiú megértette, hogy a zene több a hétköznapi valóságnál. Nehézségek, csalódások után az érdeklődése az ütőhangszerek, és egyéb csoda-hangkeltő eszközök felé terelődött (persze azért a szájharmonika ma is szól). Hangszergyűjtési mánia, zenélési kényszer minden eszközön, ami egy kicsit is megszólaltatható! Ezek a tünetek ma is tetten érhetők. Közben pedig a fiú megtanulta egyedül is megállni a helyét, és ez elvezette őt az igazi zenésztársakhoz. A legjobb mesterek és legnagyobb fenékberúgások után a zene hitvallássá, szent misztikummá alakult át benne, a meditációs zenétől a Rockabilly-ig minden műfajban. Megtapasztalta, hogy a zene valójában életforma, legális tudatmódosító eszköz. Azóta vallási áhítattal lép a hangok birodalmába. A zenén keresztül is keresi a tökéletes boldogságot, amit szeretne megosztani mindenkivel, aki hallgatja, érzi, részt vesz benne. 1972. szeptember 25-én 00.50 perckor látta meg a napvilágot. Van két szerelme, az egyik a zene… Soós Arnold

Add comment

Name

E-mail

Website

Comment Submit

Meditációs zene | Hang | Relaxációs zene | Hangszerbemutató | Videók | Kapcsolat és CD rendelés
Facebook