Relaxációs zene

Home / Relaxációs zene

Üdvözlöm a zene világában!

Relaxációs zene

Ingyenes relaxációs zene hallgatás. Tibetan singing bowls Tibeti tálak by Arnold SoósRelaxációs zene, meditációs zene hangszerbemutató, szabad lélek-transztánc,  világzene, dobshow, táncos előadás, zenés jóga, hangmasszázs, szertartászene (esküvői), kiállításmegnyitó, szóló koncert témakörökben tevékenykedem elsősorban.  Játszottam már cirkuszban, vers kíséreteként,  háttérzeneként, hangszerbemutatón, hajón, zenekarokban, de még barlangban is…Imádok improvizálni! Van aki azt mondja tudok is! Ha indokolt, és tetszik azért sok mindent meg tudok tanulni. A relaxációs zene is közel áll a szívemhez. Itt a hangulatoké, az érzéseké a főszerep! Ellazult, relaxált állapot elérése a cél. A külvilág elengedése, én nélküli, a pillanat csodálatos szabadsága vár minket ebben az állapotban. A relaxációs zene alkalmas háttérzeneként, jógához, masszázshoz, elalvás előtt. Bár fontos a megnyugvás, én ezt sokszor (pl. táncban, sportban, zenében) egy aktív, cselekménydús állapoton keresztül érem el. A relaxációs zenén át eljuthatunk az aktív mozgásba (pl. jóga, transz vagy lélektánc). Szeretem ha a koncertjeim, és erre volt is példa már szép számmal, dinamikus véget érnek! Úgy érzem teljesnek a mindent, ha végigmegyünk a skálán a relaxációs zenétől az extázisig! Jeszenszky Istvánnál volt részem sokszor ilyesmiben, de Kövi Szabolcsban, Franczia Daniban, és Kövi Arthur Bálint barátomban is meg van az ” ezo bugi” őserő! De persze mindent a maga helyén, ízléssel! És nem mindig adottak a feltételek a “tomboláshoz”! Fontos megjegyeznem, hogy nem csak meditációs zene műfajában tevékenykedem! Az életem úgy teljes, ha foglalkozom más stílusokkal is a fent írottak alapján! Ne tévesszen meg senkit a nyitóoldal! Ha  pl. a világzene érdekel honlapomon megtalálod azt is! Keress bátran! Rendelkezem stúdiótechnikával, ezért bármilyen, hanganyag, film, reklám, stb. zenék rögzítésére is képes vagyok! Nincs különleges, ezoterikus képességem, nem vagyok médium, látnok, gyógyító stb… De szeretek muzsikálni, és törekszem a tisztaságra! Nem hiszek a gyógyító zenében, de hiszek a jó, szép muzsika gyógyító erejében! Hiszek a tudat, és gondolat erejében, az energiák áramlásában, egy elmagyarázhatatlan felsőbb erőben! -Hiszek egy jó világban! -Nem akármilyen mában! -Csodás áramlásban! -Hol szerethetünk bátran… Meditációs zenéket is szerzek, és különleges eszközök (pl.: looper, ami  élőben fölvett kíséretet biztosít, és  összetettebb hangzást eredményez) segítségével  elő is adom őket. Teljesen akusztikus koncert is lehetséges, erősítés nélkül. Meditációs zenék hallgatásakor gyakorolhatjuk a már ismert és alkalmazott meditációs technikánkat. Figyelhetjük a hangok hatásait testünkre lelkünkre, egész valónkra. A meditációs zene hangjait  irányíthatjuk szerveinkre, segítve munkájukat, működésüket.

Meditációs koncert

A hangmasszázsban megismert spirituális, egzotikus hangszerekkel egész estés koncert, akár akusztikusan, vagy modern technikai kiegészítőkkel. Élő koncert, a hang a helyszínen, a pillanatban születik. Különleges zenei felfogással a relaxációtól az extázisig vihetjük az energiákat, akár vizuális kiegészítők (projektor, dia) segítségével. Meditációs koncerttapasztalatokat Jeszenszky István, Kövi Szabolcs, és Bagdi Bella kísérőzenészeként gyűjtöttem.

Meditáció zene hallgatása (néhány jó tanács)

1. Helyezkedjen el kényelmes testhelyzetben. Hunyja be a szemét és néhány percig semmi másra ne figyeljen, csupán a levegő ki-és be áramlására orrnyílásain keresztül. 2. Mikor úgy érzi, hogy egyensúlyba került, indítsa el a zenét. Hagyja, hogy elragadja a muzsika, a finoman variált és fokozatosan kibomló zenei témák, a hangszerek összjátéka. Közben felejtse el az idő múlását. 3. Kövesse egyetlen hangszer hangját. Hagyja, hogy bárhová vezesse önt. Mikor gondolatok tolakodnak tudatába, ne kezdjen vele foglalkozni, hagyja elmenni őket és figyeljen továbbra is a zenére. 4. Fedezze fel a zene minden mozzanatát. Miután a zene véget ért, üljön csendben néhány percig és ízlelgesse az örömöt, amelyet a muzsikába feledkezve érzett.

Éber zenélés

Ha valamilyen zeneszerszámon játszik, emelkedjen el a technikai kötöttségektől, a „hibátlan játék” gépiességétől. A meditáció egy változataként összpontosítson a zeneszerszám hangszínére, s játék közben olvadjon össze a melódiával    

Meditációs zene | Hang | Relaxációs zene | Hangszerbemutató | Videók | Kapcsolat és CD rendelés
Facebook
relaxációs zene